New Step by Step Map For marka kültürü

Marka, işletmelerin birbirinden bağımsız olan kimliklerini yansıtır ve karıştırılmasının önüne geçer. Müşterilere ürün ve hizmetlerin kaynağını gösterirken ürün ve hizmetlerin kalitesini de simgeler.

Güçlü bir marka kültürü şirkete kanal politikalarını ayarlamada ve perakendecilerle pazarlık yapmada kayda değer bir manivela gücü sağlar.

6. Gelenek ve Ritüeller: Markanıza/ürününüze ait bir gelenek veya ritüel tanımlayabilir misiniz?

Etkileyiciler: BirçOkay kategoride, tüketici olmayanların fikirleri etkileyicidir. Ticaret dergilerindeki inceleme yazılarını, iş ve eğlence toplantılarında duayen kişilerin ortaya attığı fikirleri ve perakende satışçıların sunduğu fikirleri düşünün.

Markaları tescil etmek için, markaların çeşitli belgelerle kaydedilmesi ve ortaya konulması gerekmektedir. Bunun için, markaların öncelikle ulusal veya uluslararası ticaret markaları kurumlarında tescil edilmesi gerekir.

Genel kültür, her toplumun sahip olduğu ve sadece kendine has olan özelliklerini içermektedir. Alt kültür ise toplumun genel kültür unsurlarını paylaşan fakat bunun dışında kendini toplumdaki diğer gruplardan ayıran değer, norm ve yaşam biçimleri olan grupları kapsamaktadır.

Yeni bir şirket tarafından tanıtılan yeni bir ürünü düşünün. Ürünün bir ismi ve ticari markalı bir logosu ve belki de bazı özgün tasarım özellikleri -sezgisel olarak “marka” olarak düşündüğümüz bütün özellikler olsa da- aslında o marka henüz oluşmamıştır. İsimler, logolar ve tasarımlar markanın maddesel işaretleridir. Ancak, ürünün henüz bir tarihi olmadığı için, bu işaretler “boştur”. Anlamdan yoksundurlar. Şimdi en ünlü markaları düşünün. Onların da işaretleri var: bir isim (McDonald’s, IBM), bir logo, (Nike’ın vınnnn diye geçen logosu-tik işareti-, Traveler’ın şemsiyesi), özgün bir ürün tasarım özelliği (Harley’in motor sesi) ya da ürünle ilişkilendirilen herhangi bir özgün tasarımsal unsur.

markalaşma, ürün ya da hizmeti özellikle dijital medya ile potansiyel müşterilerin hafızasına yerleştirme sürecini temsil eder. markalaşmaleın firma için yadsınamaz faydaları vardır.

Ayrıca birçAlright işletmeci ve iş yazarı markalaştırmanın ürünün imaj yönetimiyle -ürün yönetiminin ana kolundan ayrı tutulabilen, destekleyici bir hizmet- ilgili olduğu görüşünü savunuyor. Bu not, aşağıdaki görüşleri savunarak alternatif bir bakış açısı sunuyor:

Marka, algıları şekillendirme gücüne sahiptir. Algılar insanı bir marka seçmeye yönlendirmektedir. Olumlu algılanan marka, insanlar için doğru markayı temsil eder. Markalar oluşum bakımından çAlright fazla unsuru içinde barındırır.

Psikolojik bir bakış açısına göre, marka ürünün belli faydalarını vurgulayan algısal bir çerçeve işlevi görür. Bu çerçeve tüketicilerin ürünleri seçmesine rehberlik eder ve ürün deneyimlerini şekillendirir. read more Markanın kısa yol değeri araştırma maliyetini kayda değer biçimde düşürür ve etkili seçimleri yapmak için sürekli olarak bilgi işleme ihtiyacını azaltır.

Tebrikler, son aşama ile birlikte marka kültürünüz oluşturdunuz. Şimdi yapmanız gereken marka kültürünüzü tüm ürünlerinize, hizmetlerinize, çalışanlarınıza ve en önemlisi markanızın kendisine işlemelisiniz.

Bireysel gelişime olduğu kadar yönetime ve iş sonuçlarına doğrudan katkı sağlayacak, çalışanların ve yöneticilerin kurumlarına artı değer yaratacak bilgi ve donanımı edinecekleri kısa eğitimler ve sertifika programları sunuyoruz.

Bu nedenle değişkendir. Dünün ihtiyaçları ile bugünün ihtiyaçlarının farklılaşması dolayısıyla, eski kültür ve yeni gelen kültür arasında çatışmalar yaşanır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *